Daterra, însemnând ”de pe pământ”, este un producător și exportator cunoscut de cafea din Brazilia. Localizată în regiunea Cerrado, ferma beneficiază de condițiile perfecte de creștere pentru arabice, având un climat stabil, cu ierni uscate-friguroase și veri umede-călduroase. Încă din 1976, Daterra se concentrează pe cafele de calitate superioară, combinând sustenabilitatea cu tehnologia de ultimă generație. Sustenabilitatea nu este sloganul lor, ci mai mult de atât, reprezintă un angajament real pe care Daterra și l-a însușit, ei fiind prima fermă susținută de alianța pădurilor tropicale din Brazilia. Practic, sunt lideri activi în industria cafelei datorită practicilor sustenabile și a inovație.
Cunoscută și ca ”naturală de Cerrado”, această metodă de procesare se referă la faptul că cireșele de cafea sunt lăsate în copaci pentru mai mult timp, asigurând astfel procesul de maturare și uscare a cireșelor încă atașate de ramură. Această tehnică este posibilă doar dacă vremea este uscată și stabilă pe timpul recoltei – mai exact, dacă s-ar aplica această metodă de uscare în copac în alte regiuni, ar exista probleme: umezeala excesivă poate duce la dezvoltarea diferitelor feluri de ciuperci sau microrganisme. Datorită caracteristicilor unice ale vremii din Cerrado, această metodă este posibilă – ceea ce e minunat, deoarece vine cu caracteristici la fel de bune în ceașcă: cafelele naturale uscate direct în copaci dezvoltă corpolență ridicată și o dulceață extra-intensă.
Țară: Brazilia
Regiune: Minas Gerais
Fermă/Fermier: Daterra
Altitudine: 1150m
Varietate: Paraiso/Bourbon
Metodă de procesare: natural
Note de degustare: citrice, pară, stafide, melasă
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.