Țară: Brazilia
Regiune: São Sebastião do Anta, Matas de Minas
Fermier: Juarez Pereira Neto
Altitudine:Â 870m
Varietate: Red Catucai
Metoda de procesare:Â Natural
Note de degustare: vin roșu, cireșe negre, merișoare uscate, unt brun
Producătorul Juarez Pereira Neto lucrează cu cafea de peste 51 de ani. A început la vârsta de 8 ani, ajutându-È™i tatăl. ÃŽn 2017, au achiziÈ›ionat terenul care urma să fie numit SÃtio Cabeceira do Cachoeirão. Astfel, Juarez este prima generaÈ›ie care gestionează ferma.
SÃtio Cabeceira do Cachoeirão are o suprafață totală de 9 hectare, cu o altitudine medie de 875 de metri, cu 17.000 de copaci de cafea plantaÈ›i pe 7 hectare. Celelalte 2 hectare sunt destinate conservării mediului înconjurător, prin plantarea de copaci în jurul izvoarelor È™i pentru construcÈ›ia casei. Aproximativ 90% din cafeaua plantată este Catucaà Tinto 785/15. Ambele culturi sunt de aceeaÈ™i vârstă, de aproximativ 5 ani.
Juarez a început să producă cafele de specialitate în 2021, fiind al doilea an consecutiv în acest segment. ÃŽn 2021, ferma a fost campioană în competiÈ›ia de cafea de specialitate Emater È™i a fost pe locul doi în competiÈ›ia regională Matas de Minas, iar în 2022 a fost campioană în modaliatatea National Winner, în competiÈ›ia de cafea de specialitate CUP PF EXCELLENCE – Brazilia 2022. Toată munca de pe fermă este făcută de familie. Procesarea cafelei de specialitate este făcută manual.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.