Țară: Brazilia
Regiune: São Sebastião do Anta, Matas de Minas
Fermier: Juarez Pereira Neto
Altitudine:Â 870m
Varietate: Red Catucai
Metoda de procesare:Â Natural
Note de degustare: vin roșu, cireșe negre, merișoare uscate, unt brun
Producătorul Juarez Pereira Neto, în vârstă de 59 de ani, este căsătorit cu Neide Maria de Santana Pereira. Ei au doi fii, Talles Santana Pereira È™i Sávio Santana Pereira. Juarez lucrează cu cafea de peste 51 de ani. A început la vârsta de 8 ani, ajutându-È™i tatăl. ÃŽn 2017, au achiziÈ›ionat terenul care urma să fie numit SÃtio Cabeceira do Cachoeirão. Astfel, Juarez este prima generaÈ›ie care gestionează ferma.
SÃtio Cabeceira do Cachoeirão are o suprafață totală de 9 hectare, cu o altitudine medie de 875 de metri, cu 17.000 de copaci de cafea plantaÈ›i pe 7 hectare. Celelalte 2 hectare sunt destinate conservării mediului înconjurător, prin plantarea de copaci în jurul izvoarelor È™i pentru construcÈ›ia casei. Aproximativ 90% din cafeaua plantată este Catucaà Tinto 785/15. Ambele culturi sunt de aceeaÈ™i vârstă, de aproximativ 5 ani.
Juarez a început să producă cafele de specialitate în 2021, fiind al doilea an consecutiv în acest segment. ÃŽn 2021, ferma a fost campioană în competiÈ›ia de cafea de specialitate Emater È™i a fost pe locul doi în competiÈ›ia regională Matas de Minas, iar în 2022 a fost campioană în modaliatatea National Winner, în competiÈ›ia de cafea de specialitate CUP PF EXCELLENCE – Brazilia 2022. Toată munca de pe fermă este făcută de familie. Procesarea cafelei de specialitate este făcută manual.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.