Regiunea Cauca este leagănul masivului columbian, care este sursa majorității râurilor importante din Columbia, precum Cauca și Magdalena.
Soiul Sidra este o mutație încrucișată între Red Bourbon și Typica, originară din Ecuador. Profilul de gust se încadrează în general în dulceață ridicată, aciditate crocantă și corp catifelat.
Procesele aplicate tuturor cafelelor încep cu o selecție atentă și strictă, sterilizare și profilare a cireșelor de cafea. Ulterior, se inițiază prima fază de fermentare anaerobă controlată prin adăugarea unui microorganism specific pentru fiecare proces. Apoi, cafeaua este decojită și supusă unei a doua faze de fermentare. Când a doua fază de fermentare este terminată, se efectuează un proces de șoc termic prin pulverizarea de apă caldă și rece în efortul de a îmbunătăți și stimula caracteristicile organoleptice ale cafelei.
Rezumând această fermentare legendară în doar câteva cuvinte, aceasta ar putea fi numită fermentare lactică anaerobă cu spălare prin șoc termic (apă caldă și rece).
Țara de origine: Columbia
Fermier/Ferma: Wilton Benitez / Granja Paraiso 92
Regiune: Cauca
Altitudine: 1950m
Varietate: Sidra
Metodă de procesare: Șoc termin
Note de degustare: lemongrass, lavandă, ceai de trandafiri, mango, mandarine
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.