După ce s-au întâlnit în cadrul World of Coffee anul trecut, Luis Marcelin, un autodidact în ceea ce înseamnă genetica cafelei și fondator al Proiectului Aroma Nativo, împreună cu Hernán Cabra, specialist în prelucrarea cafelei, au decis să înceapă un nou proiect de cafea în 2022 cu achiziția a 5 hectare de teren, în prezent cultivate în principal cu soiuri Columbia. Ideea acestor doi tineri este să implementeze progresiv noi soiuri precum Geisha, Sudan Rume, Typica Mejorado, SL28 și astfel aibă o grădină cu cele mai bune genetice aliate, cele mai bune agriculturii și post-recoltare pentru a participa la cât mai multe pentru campionate.
Regiunea din care face parte această cafea este formată în întregime din peisaje montane acoperite de pădure tropicală, de aceea economia Quindío se bazează în principal pe recolta de cafea.
După culegerea celor mai coapte cireșe și selectarea lor manuală, acest soi de Geisha trece printr-o macerare carbonică de 96 de ore în cireașă, apoi sunt decorticate și din nou fermentate timp de 96 de ore în butoaie sigilate cu bacterii lactice Geisha inoculate de la fermă.
Țară de origine: Columbia
Fermă/Fermier: Finca Aroma Nativo / Luis Marcelino
Altitudine: 1550m
Metodă de procesare: Fermentație Lactică
Regiune: Quindío
Varietate: Geisha
Note de degustare: flori de caprifoi, fructe tropicale, piersică, miere
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.