Pitalito este o municipalitate columbiană situată în sud-estul regiunii Huila. Aici, producția de cafea este realizată de aproximativ 18.000 de familii care își câștigă veniturile din această activitate agricolă.
Procesarea naturală a acestui bourbon începe cu o recoltare la maturitate a cireșelor care ajung la o concentratie de grade brix cuprinsă între 24 și 26 de grade. Urmează separarea boabelor subdezvoltate și defecte, ca mai apoi cafeaua să fie introdusă în rezervoare de plastic pentru a trece printr-un proces de oxidare timp de 48 de ore.
Se continuă cu un balseo (alegerea boabele neconforme și a impurităților) și pentru a scădea temperatura masei. Se face un șoc termic la o temperatura de 50°C după care se introduce în coșuri de plastic sigilate pentru a iniția fermentația anaerobă.
După acest proces, cireșele sunt duse la uscare mecanică pentru a scoate cât mai multă apă (aproximativ 12 ore) și apoi la uscare solară (aproximativ 15 zile).
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.