Apa curată care curge în jurul lor, acolo, în Sierra Nevada de Santa Marta, le amintește în permanență de misiunea pe care o au. Protejarea sistemelor de apă este ceea ce îi motivează să meargă mai departe în tot ceea ce fac. Metodele lor de procesare sunt o reflecție directă a misiunii lor. Producând numai cafea cu procesare naturală și honey, economisesc aproximativ 880.294 de litri de apă la fiecare recoltă.
Fermentarea începe în momentul în care cireșele de cafea sunt cumpărate de la fermele partenere, direct în rezervoare acoperite cu valțuri de 30 kg. Rezervoarele sunt apoi transportate la centrul de uscare, proces care durează aproximativ 25 de ore. Valvele unidirecționale permit oxigenului să iasă, creând un mediu anaerob care menține o temperatură medie de 18° Celsius. Acest lucru înseamnă că nivelul pH-ului scade încet, favorizând proliferarea acizilor lactici în cadrul fermentației. Toate contribuie într-o mare măsură la dezvoltarea profilurilor suculente, fructate și exotice, dar clare, pe care le puteți regăsi în ceașcă. Scopul celor de la Sierra Nevada este de a produce cafele naturale care sfidează percepția că ”naturale sunt în mod inerent funky”. Abordarea precisă și controlată permite păstrarea clarității în cafele, inovând în același timp profile noi și vibrante.
În centrul de uscare, au 52 de paturi supraînălțate, fiecare cu o lățime de 1,8 metri și o lungime de 20 de metri. Patruzeci de paturi sunt complet expuse la soare și 12 paturi sunt acoperite cu 60% de umbră. Durata medie de uscare a cafelei este cuprinsă între 25 și 30 de zile. Toată cafeaua este uscată în mod natural, la lumina soarelui. Acestea stau două zile în paturi complet expuse la soare, apoi se mută în paturi acoperite cu plasă de polietilenă pentru a extinde perioada de uscare la o medie de 25 de zile.
Țară: Columbia
Regiune: La Sierra Nevada
Fermă/Fermier: John J Ayala / Palmarito
Altitudine: 1400m
Varietate: Castillo
Metodă de procesare: natural anaerobă
Note de degustare: floral, caisă, cireșe negre, coacăz roșu, arțar
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.