Proiectul „El Placer” începe cu Sebastian Ramirez, care este producător de cafea din a patra generație în familia sa. Experiența sa în gestionarea fermei familiei și în lucrul cu cafeaua timp de peste 14 ani i-a permis să dezvolte proiectul său în regiunile Quindio și Huila.
Inovația în procesele de post-recoltare ale cafelei și standardizarea acestor procese au generat consistență în ceștile noastre, garantând astfel calitatea pentru clienții noștri. Utilizarea drojdiilor și a bacteriilor lactice cultivate de echipa lor de fermentație oferă cești unice: Arome, Parfum, Aciditate și Corp. Avem varietăți foarte exotice, cum ar fi Sidra, Gesha, Pink Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon, SL-28, Wush Wush și Laurina.
Ei produc cafea de specialitate în Columbia, respectând cele mai înalte standarde de calitate și procese industriale care le permit să satisfacă cerințele clienților și piețelor internaționale. În toate procesele lor: Producție, Post-recoltare și Uscare, se concentrează pe minimizarea impactului asupra mediului și pe adoptarea unei atitudini prietenoase cu mediul.
Metoda de procesare:
- Constă în dublă fermentație.
- Prima fermentație poate varia în funcție de profilul pe care doresc să îl obțină în ceașcă și de varietatea de cafea pe care o procesează.
- Cireșele de cafea sunt decojite și puse în tanc cu pulpa pentru a doua fermentație.
- Pentru a doua fermentație, se injectează CO2 pentru a controla eficient fermentația finală.
- După a doua fermentație, boabele de cafea sunt duse în zona de spălare, iar pulpa este parțial îndepărtată pentru a fi transferate pe paturi africane pentru uscare.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.