Unul dintre cei mai importanți și delicati pași în producția de cafea de specialitate este procesarea.
Totul începe cu selecția și culegerea atentă și manuală. Odată ce culegătorii adună cele mai coapte cireșe din lot, începe procesul de sortare în apă. În acest pas, cireșele sunt plasate rapid într-un rezervor cu apă pentru a se îndepărta cireșele mai puțin dense și frunzele de cafea care plutesc. Urmează o sortare manuală a cireșelor necoapte/partial necoapte și a celor supra-coapte. Odată obținute cireșele perfecte, cafeaua este plasată în rezervoare pentru procesul de fermentație anaerobă timp de 48 de ore. După acest pas, cafeaua este scoasă din rezervoare pentru decorticare și apoi reintrodusă pentru un alt proces de fermentație anaerobă cu o cantitate minimă de apă rece proaspătă timp de 120 de ore.
În acest proces natural, se pun cireșele fermentate la uscat pe mese înălțate timp de 2-3 zile, apoi le introducem în uscătorul mecanic pentru 12 ore pentru a le deshidrata rapid (36-42°C) (uscătorul este pornit aproximativ 10-12 ore pe zi), după care se transportă cafeaua la stația de uscare la soare, controlând fluxul de aer și umbră pentru a menține o temperatură sub 42°C. Timpul total de uscare variază între 20 și 25 de zile.
După ce cafeaua este uscată, o punem în saci GrainPro și saci pentru stabilizare timp de 30-60 de zile. Apoi continuăm cu procesul de măcinare, sortare electronică și sortare manuală pentru ambalare.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.