Ferma La Cristalina se află în zona Bajo Español din Chinchina, Caldas. Această fermă a parte din familia Valdez de trei generații, bunicii lui Luis fiind primii proprietari. Luis a preluat controlul asupra fermei de 21 de hectare în 1999, cumpărând-o de la tatăl și unchii săi.
Pe suprafața fermei există aproximativ 142.000 de arbori, care sunt din soiurile caturra, castillo, colombia și pink bourbon. Recent, Luis a experimentat cu diferite procese de prelucrare și a început să producă cafele naturale.
Ei utilizează un aparat Brix pentru a se asigura că conținutul de zahăr din cireșă este suficient de ridicat pentru procesul natural. Cireașa este spălată și scufundată în apă pentru a îndepărta boabele imature. Acest lot este alcătuit din cafele pink bourbon și caturra, care au fost selecționate special pentru acest lot.
Apoi, cafeaua este fermentată cu tot cu cireașa într-un butoi timp de 12-15 ore peste noapte. După, cireșele sunt puse pe mese înălțate și uscate timp de 30-35 de zile, fiind întoarsă în mod regulat și menținând o temperatură sub 40 de grade Celsius.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.