Pitalito este o municipalitate columbiană situată în sud-estul departamentului Huila. Se află în valea Magdalena și pe vârful format de Cordilierele Centrale și de Est.
În această municipalitate, producția de cafea este realizată de aproximativ 18.000 de familii care își asigură traiul și veniturile din această activitate agricolă.
Pentru acest proces natural, cireșele culese sunt selectate manual, doar cele coapte, și sunt oxidate timp de 18 ore la o temperatură ambientală medie de 25°C. Fermentația anaerobă se face în saci sau butoaie și durează 70 de ore, la o temperatură medie de 16 și 18°C. Cafeaua este transferată în rezervoare pentru 28 de ore de oxidare, permițându-i să atingă o temperatură maximă de 42°C.
Cafeaua din cireașă este pusă în saci de 50 kg pentru a începe o fermentație anaerobă timp de 30 de ore, la o temperatură medie de 16 și 20°C (64 și 68°F). Cafeaua este transferată în rezervoare scufundate în apă la 45°C, adăugând levigatul din recolta anterioară și recirculând levigatul timp de 18 ore. Uscarea începe sub copertine la o temperatură maximă de 32°C. Procesul de uscare este întrerupt la 18% umiditate, iar cafeaua este transferată în saci negri într-o pivniță fără lumină și lăsată să se odihnească timp de 60 de ore înainte de a continua cu procesul de uscare până când se obține o umiditate de 11% a bobului de cafea.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.