Acest curs ne oferă oportunitatea de a învăța cum să preparăm acasă un espresso echilibrat, în care să evidențiem toate aromele și particularitățile originii de cafea.
Acest curs include o parte teoretică și una practică în care vom învăța:
– noțiuni introductive despre echipamente (râșniță și espressor);
– noțiuni introductive despre abordarea unei cafele noi;
– noțiuni introductive despre gustul și aspectul unui espresso ideal;
– noțiuni introductive despre pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru obținerea unui espresso ideal.
La final va fi o secțiune de Q&A.
Cursul este ținut de Cristi Oltean, trainer Meron.
Cristi a intrat în lumea cafelei de specialitate în urmă cu 6 ani, iar de atunci a participat la competiții naționale și internaționale, precum:
- Campionatul Național de Latte Art din România 2018, locul 3
- Meron Latte Art Throwdown 2019, locul 1
- Campionatul Național de Latte Art din România 2022, locul 1
- Campionatul Național de Latte Art din România 2023, locul 1
- Campionatul Național de Cup Tasting din România 2023, locul 1
- Campionatul Național de Barista din România 2023, locul 1
- Campionatul Mondial de Latte Art 2023, locul 16
Număr maxim de participanți: 4
Durata: 3 ore
Locație: Meron Horea, str. Horea, nr. 5, Cluj-Napoca, Cluj
Taxa include:
– prezența în cadrul cursului;
– toate echipamentele și accesoriile necesare;
– cadou o pungă de cafea Meron