Cursul cuprinde o parte teoretică, în care vom învăța:
– noțiuni introductive despre cafea: țări de origine, călătorii la ferme de cafea, varietăți de cafea;
– diferența dintre specialty coffee și commodity coffee;
– analizarea și scorarea unei cafele, protocol și reguli de bază;
– pregătirea unui cupping și analiza unei cafele, ghidată.
O parte practică în care vom învăța:
– protocolul de cupping ghidat.
O parte despre prepararea cafelei acasă:
– eticheta pungii de cafea;
– cum preparăm cafeaua acasă în funcție de aparatura disponibilă
La final va fi o secțiune de Q&A.
Cursul este susținut de Crina Ciocian, co-founder și manager business development Meron.
Crina a intrat în lumea cafelei de specialitate în urmă cu 7 ani odată cu deschiderea primului coffee shop Meron. Pasiunea pentru cafeaua de specialitate a venit odată cu vizitele la fermele de cafea din țările de origini unde a învățat tot ce ține de cultivarea și procesarea unei cafele, participarea la evenimentele de profil din afara țării și mai ales practica din cadrul prajitoriei Meron.
Cu excepția perioadelor în care călătorește, Crina își începe diminețile în micul laborator din cadrul Prajitoriei Meron unde testează, analizează sau degustă origini de cafea din toată lumea.
Numărul maxim de participanți: 5
Locație: Cursul se ține în cafeneaua noastra de pe strada Horea numarul 5, Cluj-Napoca.
Taxa include:
– prezența în cadrul cursului;
– toate echipamentele și accesoriile necesare;
– un coffee box (3 pungi cu 3 origini de cafea diferite).