Sensory Skills Foundation
Acest workshop este destinat tuturor celor interesați de dezvoltarea abilităților senzoriale în analiza cafelei și de parcurgerea unui protocol complet de cupping. Participanții vor învăța să analizeze corect fiecare origine a cafelei, distingând între diferitele tipuri de acidități și notele principale de degustare găsite în cafea.
Acest curs include o parte teoretică în care vei învăța:
– noțiuni introductive despre elementele pe care le poți găsi în cafea
– noțiuni introductive despre amar, acid, dulce
– noțiuni introductive despre ustensile și tehnici de degustare
și o parte practică, care are în vedere:
– diferența între principalele categorii de arome și gusturi
– diferența între tipurile de acidități și nivelul de gust amar
La final va exista o secțiune de Q&A.
Workshop-ul este susținut de Cristi Oltean, trainer în cadrul Meron. Cristi a intrat în lumea cafelei de specialitate acum 7 ani și de atunci a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, precum:
- Campionatul Național de Latte Art din România 2018, locul 3
- Meron Latte Art Throwdown 2019, locul 1
- Campionatul Național de Latte Art din România 2022, locul 1
- Campionatul Național de Latte Art din România 2023, locul 1
- Campionatul Național de Cup Tasting din România 2023, locul 1
- Campionatul Național de Barista din România 2023, locul 1
- Campionatul Mondial de Latte Art 2023, locul 16
Număr maxim de participanți: 5
Durata: aprox 3 ore
Locație: Meron, Str. Horea, nr. 5, Cluj-Napoca, Cluj
Taxa include:
– prezența în cadrul cursului;
– toate echipamentele și accesoriile necesare;
– o punga de cafea Meron