Loma Cruz este o fermă de familie, premiată, care produce cafea de peste 20 de ani. Abia în ultimii 6 ani a început să se concentreze pe cafeaua de specialitate. Ferma s-a poziționat pe locul întâi în Taza Dorada 2021 cu această Typica Mejorado Sidra anaerobă și pe locul 3 în Cupa de Excelență 2022 cu aceeași cafea.
Cafeaua este culeasă manual între mai și iulie, aceasta fiind plasată în rezervoare în care cireșele fermentează anaerob timp de 24 ore. Apoi sunt decorticate, spălate și plasate pe paturi de uscare pentru o uscare lentă, în timpul zilei sub soare și pe timp de noapte în interiorul unor mici poli-tunele (sere).
Typica Mejorado și Sidra sunt două soiuri cu originea în Ecuador. Ambele au fost dezvoltate într-o fermă de cercetare din provincia Pichincha, nu departe de Cruz Loma. Se crede că ambele soiuri “coboară” din lanurile etiopiene și se încrucișează cu bourbon. Popularitatea acestor două soiuri a crescut enorm în ultimii 5 de ani datorită calității, complexității și caracterului din ceașcă.
Țară de origine: Ecuador
Fermă/Fermier: Finca Cruz Loma
Regiune: Pichincha
Altitudine: 1450m
Metodă de procesare: Washed Anaerobic
Varietate: Sidra
Note de degustare: lemongrass, piersică, fructe tropicale, miere, mușețel
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.