Stația de procesare Aricha este situată la 1.925 de metri deasupra nivelului mării în Yirgacheffe. Peste 300 de fermieri livrează cireșe crescute în zona înconjurătoare. Sezonul umed și uscat distincte creează condiții ideale pentru procesarea cafelei.
Metodele de cultivare din regiune rămân în mare parte tradiționale. Fermierii din Yirgacheffe plantează în mod obișnuit culturi alimentare intercalate cu plantele de cafea. Această metodă este obișnuită printre cei cu terenuri mici, deoarece maximizează utilizarea terenului și furnizează hrană pentru familiile lor.
În plus față de intercalarea tradițională, majoritatea fermelor sunt organice prin definiție. Fermierii din Yirgacheffe folosesc în mod obișnuit foarte puține – dacă folosesc – îngrășăminte sau pesticide. Cea mai mare parte a muncii agricole este efectuată manual de către membrii familiei.
Pentru a profita de climatul magnific, stația de procesare oferă instruire pentru a ajuta fermierii să producă cireșe de calitate superioară. Instruirea se concentrează pe procedurile de recoltare și transport al cireșelor.
METODA DE PROCESARE
Fermierii selectează manual cireșele și le livrează la stația de spălare. La sosire, angajații sortează manual cireșele pentru a elimina orice cireșe deteriorate sau care nu sunt coapte
Apoi, cireșelor le este îndepărtată pulpa, iar apoi sunt fermentate timp de 36 până la 48 de ore în cele 12 tancuri standardizate de fermentare ale stației. După fermentare, pergamentul este spălat cu apă curată și transferat pe unele dintre cele 280 de paturi ridicate de uscare ale stației. Pergamentul este frecvent întors pentru a se asigura o uscare uniformă. Durează aproximativ 18 zile pentru ca pergamentul să se usuce. Stația marchează toate paturile de uscare cu un cod care face ușor de urmărit urmărirea și starea de procesare.
Toate cireșele acceptate sunt apoi așezate în straturi subțiri pentru a se usca pe paturi ridicate timp de aproximativ 18 zile. Stația are 280 de paturi de uscare. Fiecare pat este marcat cu un cod care face ușor urmărirea și statutul procesării.
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.