Boledu, fondată în 2018, înseamnă „sursă” în limba locală și combină peste 12 ani de experiență în cafea atât de la Abyote Ageze, cât și de la Mebrahtu Aynalem. „Producem și exportăm cafele de calitate atât naturale, cât și spălate din stațiile proprii de spălare situate în zona Guji, Dimtu Hamblea, Yirgacheffe, Aricha și Gedeb. Avem și o înțelegere cu cei din Uraga și în Sidamo, colectăm cafele de calitate de la diferiți mici fermieri”.
Prin înțelegere, Mebrahtu se referă la faptul că, cafeaua este obținută direct de la stațiile de spălare și nu este achiziționată de la Ethiopian Coffee Exchange (ECX).
“Fermierii cu care lucrăm sunt cu noi de foarte mult timp. Înainte de recoltare, îi instruim și le explicăm standardele de colectare a cireșelor de cafea și premiul care vine cu aceasta. Avem un supraveghetor de calitate la stațiile de spălat, care caută mereu sa aleagă cine aduce cafea bună și cine nu. Treaba lor este foarte importantă! Ei știu când cineva amestecă cireșe necoapte cu cele coapte. Până la 10% necoapte este în regulă și le vom sorta într-o etapă ulterioară, dar dacă fermierii aduc mai mult decât atât, știm că s-ar putea să nu lucrăm cu ei până când nu vor fi de acord cu standardele noastre.”
Țară: Ethiopia
Regiune: Gedeo
Fermă/Fermier: Halo Beriti Washing Station
Altitudine: 1980-2210m
Varietate: Heirloom
Metodă de procesare: natural anaerobă
Note de degustare: iasomie, banană, mango, caisă, unt de cacao
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.