Lotul numit Piedra Azul face parte din producția fermei El Rincon, deținută de familia Vides. Numele vine de la rocile albastre care se găsesc în râul de lângă terenul pe care este cultivată cafeaua. El Rincon face parte din Finca la Bolsa.
Această cafea este procesată folosind metoda de spălare anaerobă. Cafeaua anaerobă sau semi-anaerobă este fermentată cu cantități reduse sau fără oxigen. Atât loturile spălate, cât și cele naturale utilizează această metodă de procesare. Cel mai frecvent, cireșele de cafea (procesate natural sau prin spălare) sunt sigilate în butoaie sau pungi închise etanș pentru perioada de fermentare. Scopul acestei metode de procesare este de a introduce noi arome care altfel nu ar apărea folosind metodele de procesare “mai ortodoxe”.
Finca la Bolsa a fost cumpărată de Jorge Vides, un distins profesionist medical, în 1958. Înainte de aceasta, terenul nu a fost folosit pentru producția de cafea. La Bolsa a concurat în competiția Cup of Excellence din 2002 și s-a clasat pe locul al doilea, cu scorul de 94,98. La Bolsa se află între doi munți care oferă un microclimat foarte stabil și umed. Acest lucru combinat cu solurile bogate în calcar conferă cafelei un profil unic, cu o corpolență crescută și aciditate malică și citrică. Cafeaua este fermentată între 18 și 24 de ore, iar apoi este curățată de mucilagii, gradată în canale și înmuiată peste noapte.
Țară: Guatemala
Regiune: Huehuetenango
Fermă/Fermier: Vides Family / Piedra Azul
Altitudine: 1400-1800m
Varietate: Caturra, Bourbon
Metodă de procesare: splălată anaerobă
Note de degustare: mere roșii, prune, merișoare, măceșe, toffee
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.