Arborii de cafea sunt cultivați pe versanții Parcului Național Volcán Barú, care sunt fertili, bine drenați, de origine vulcanică și soluri adânci îmbogățite cu conținut organic. Cafeaua sunt cultivată în regiunea Cañas Verdes, Boquete, într-un microclimat umed și ploios tipic pădurii tropicale. Umbra care protejează plantația este dată de arborii nativi care cresc în armonie cu flora și fauna locală abundentă, respectând mediul și biodiversitatea. Având în vedere locația sa geografică strategică, lumina soarelui este un element crucial pe parcursul întregului proces. Plantația primește o radiație solară puternică, întreruptă dimineața și apusul de soare de o ceață tropicală moale cunoscută local sub numele de „Bajareque” și mângâiată de ceața deasă.
Cireșele sunt culese manual în punctul optim de maturare și apoi selectate manual. Apoi se aplică un proces în dublă fază în care cireșele întregi sunt fermentate timp de 48 de ore în rezervoare închise amestecate. Apoi, cireșele de cafea sunt decorticate și „fermentate uscat” timp de 72 de ore înainte de a fi spălate complet manual cu apă de izvor de munte. Odată ce cafeaua a fost spălată complet, se usucă pe paturi înălțate timp de 15 zile.
Țară de origine: Panama
Fermă/Fermier:Hacienda Canas Verdes/Jose Luttrell
Altitudine: 1550m
Metoda de procesare: Spălată
Regiune: Boquete, Chiriqui
Varietate:Geisha
Note de degustare: floare de portocal, bomboane de lămâie, bergamotă, fructe roșii, miere
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.