Această cafea este produsă în condiții unice la nivel mondial din mai multe motive: ferma este situată la o altitudine foarte mare, cafeaua este cultivată în soluri vulcanice tinere, temperaturile sunt scăzute, există multă ceață chiar și în timpul sezonului uscat , arborii de cafea sunt înconjurați de pădure tropicală înnorată, aici se nopțile sunt reci, astfel încat un copac de la 4 1/2 la 5 1/2 ani să începe să producă (cu 2 sau 3 ani mai mult decat media), aceste temperaturi scăzute prelungesc, de asemenea, timpul de coacere cu 1 lună (prin urmare dezvoltarea bobului).
ASD: „A” înseamnă inocularea sau fermentarea anaerobă, în acest caz lăsăm dioxidul de carbon emis de fructe să iasă din rezervor dar nu se eliberează și oxigenul. Este un proces ce durează șase zile într-un rezervor anaerob sau fără oxigen; apoi după ziua a șasea, fructele merg pe paturi de uscare pentru o uscare de peste 30 de zile.
„SD” înseamnă Slow Dry, iar orice perioadă de uscare de peste 30 de zile este considerată uscare lentă. Un fapt interesant și important care se întâmplă cu procesul anaerob: rezervoarele anaerobe cu fructele întregi în interior, eliberează propriul lichid concentrat sau sucuri de fructe de cafea. După a șasea zi în rezervor există o cantitate semnificativă de lichid concentrat din fructele de cafea. Această leșie este plină de aromele soiului, de terroir-ul în care se află plantele, de drojdii naturale, microorganisme naturale, bacterii naturale și în concentrație, exact ca atunci când iei un strugure și separi lichidul concentrat de sămânță și sucul este folosit ulterior.
Țară de origine: Panama
Fermă/Fermier: El Burro Estates/Lamastus Family
Altitudine: 1800m
Metoda de procesare: ASD( Fermentare Anaerobă Slow Dry)
Regiune: Boquete, Chiriqui
Varietate: Geisha
Note de degustare: struguri roșii, vin rose, merișoare, ciocolată cu lapte
Cafea de specialitate, 100% Arabica, crescută cu grijă într-o arie geografică clar delimitată, atent culeasă, selectată, procesată și prăjită în loturi mici în funcție de origine și de metoda de procesare.
Livrare: Livrăm zilnic în țară, de luni până vineri, prin curierat rapid în termen de 1-2 zile lucrătoare, iar la comenzi de peste 200 lei livrarea este gratuită.